Wielomiany ;/ Pomocy !!
Angelika: Wielomian W okreslony jest wzorem : W(x) = x
3 −4x
2 −5x−1

są 4 odp .
a w(1)+ w(0) = −8
b w(
√5 = −21
c w ( −0,1 )= 0
Potrzebuje do tego obliczenia i rozwiazanie krok po kroku np teraz obliczam to i to ..
5 gru 18:42
krystek: Nic innego tylko podstawiasz za x podana wartość i liczysz
W(1)+w(0)=13−4*12−5*1−1+(−1)=
5 gru 18:45
Angelika: Dziękuje bardzo

1.
Dane są zbiory A − zbiór rozwiązania nierównosci : 5 −2x ≥ 1/3
B − zbiór rozwiązan nierownosci Ix−2I < 3 .Ile liczb naturalnych nieparzystych nalezy do zbioru
B/A ?
2 .Rozwiąż równanie :
√(x+3)2 = 2/4
3 . Zbiór { xER:x >−3 i x <2 } jest równy ?
To są zadanie z probnych matur które dostaje niestety nigdy nie bylam dobra z matmy ...
5 gru 18:52