matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole trapezu
Zuzia:
Na okręgu o promieniu 1,5 cm; opisano trapez o kątach przy dłuższej podstawie 30
0
i 60
0
. Oblicz pole tego trapezu.
5 gru 18:18
Zuzia:
kto pomoże:((
6 gru 11:33
aniabb:
a+b=6+2
√
3
6+2
√
3
P=
*3 = 9+3
√
3
2
6 gru 12:06