rownanie o jednakowych znakach i pierwiastkach dodatnich
antekkk: Kiedy :
a)równanie ma dwa różne rzeczywiste pierwiastki dodatnie?
b)równanie ma dwa różne pierwiastki rzeczywiste jednakowych znaków?
5 gru 17:53
antekkk: mozna prosic o jakas odpowiedz

?
5 gru 18:06
dora: wzory viete'a
x1x2 = c/a
x1 + x2 = −b/a
teraz tylko pomysl
5 gru 18:10
antekkk: b) wtedy gdy x1x2 = c/a ponieważ c i a mają jednakowy znak?
5 gru 19:39
antekkk:
5 gru 20:00
krystek: Musza byś spełnione w−ki dla a)
!)a≠0
2)Δ>0
3)x1+x2>0
4)x1*x2>0
5 gru 20:10