5 gru 17:50
Gosia: Nikt nie potrafi mi pomoc?:(
5 gru 18:08
Gosia: Nikt nie potrafi mi pomoc?:(
5 gru 18:32
Mati_gg9225535: fajnie byloby sie móc doczytac
5 gru 18:33
Gosia: 1.Rzucamy dwoma monetami wpisz przestrzen zdarzen elementarnych oraz zbory zdarzen
sprzyjajacych:
A−wypadl orzel
B−reszka wypadla dwa razy
C−wypadlo mniej orlow niz rerzek
Oblicz A∪B,A∩C,A\B i B\C
5 gru 18:45
Gosia: 2. Rzucamy dwukrotnie kostka szescienna.Podaj zbio zdarzen elemnetarnych oraz:
A−na drugiej kostce parzysta liczba oczek
B−Na pierwszej kostce wypadla 4
X−na obu kostkach nieparzysta liczba oczek
Oblicz:
A∪B,A∩B,A\C
5 gru 18:47
Gosia: 3.Czterech przyjaciol przebywalo na wczasach,tyle dni ile razy mogli sie wybrac w roznych szyku
gesiego na wycieczke.Ile dni trwaly wczasy?
4.Ile mozna utworzyc liczb 3 cyfrowych z cyfr: 1,2,4,5,9 jesli zadna cyfra nie powtorzy sie
5 gru 19:09
Gosia: 5.Na ile sposobow moznaa wyjsc z windy 8 os. w bloku 11 pietrowym
5 gru 19:33
Basia:
ad.5
każdej z 8 osób możesz przyporządkować jedno z 11 pięter
czyli 8 → 11 czyli 118
ad.4
pierwszą cyfrę możesz wybrać na 5 sposobów
drugą na 4, trzecią na 3
czyli 5*4*3
ad.3
ustawisz 4 osoby w ciąg czyli 4! sposobów
ad.2
wypisz wszystkie możliwe pary
Ω= {(1,1) (1,2) (1,3) (1,4) (1,5) (1,6) (2,1) (2,2) (2,3) ............................
i tak dalej
potem powybieraj pary, które pasują do podanych warunków
A = { (1,2) (1,4) (1,6) (2,2) (2,4) (2,6)............... i tak dalej
B = {(4,1) (4,2) (4,3) ................... i tak dalej
C = {(1,1) (1,3) (1,5) (3,1) (3,3)............i tak dalej
sumę, iloczyn i różnicę zbiorów już chyba umiesz wyznaczyć
pierwsze zrób tak jak drugie
5 gru 22:25
Mati_gg9225535: Dziękuje

mysle ze rano odczyta

teraz moge stwierdzic ze sie nauczylem tego juz Ci glowy nie bede zawracal
5 gru 22:30