matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
orety:
2x+3
f(x)=(
)
3
x−1
jak obliczyc tą pochodną zeby nie mnożyc wszystkiego tylko ze wzoru f'(x)=f'[g(x)]*g(x)
5 gru 17:27
Aga1.:
2x+3
2x+3
f
'
(x)=3*(
)
2
*(
)
'
=
x−1
x−1
5 gru 17:34