matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
kako:
oblicz:
4
√
8
log
√
2
(
)
2
√
2
log
2
3
5 gru 17:17
Mati_gg9225535:
4
√
8
1) log
√
2
= x
2
4
√
8
√
2
x
=
2
2
3/4
2
1/2x
=
2
2
1/2x
= 2
−1/4
1/2x = −1/4 /*2
1
x = −
2
2)
√
2
log
2
3
= 2
1/2log
2
3
= 2
log
2
√
3
=
√
3
5 gru 17:23