Granica funkcji
Krzysiek: Oblicz granicę:
| | 2x+6 | | 2x+6 | | 21+6 | |
limx→1+ |
| = |
| = |
| |
| | 2x−2 | | 2x−1 | | 20+ | |
| | 8 | |
Co dalej? To będzie |
| ? |
| | (1;2) | |
5 gru 16:47
Artur_z_miasta_Neptuna:
nie bardzo
rozumiem co zrobiłeś pomiędzy 1 znakiem równości
a tym bardziej nie rozumiem co to jest (1;2)
brak symbolu nieoznaczonego ... 'podstaw' x=1 i policz wartość
5 gru 16:52
Krzysiek: Za późno domknąłem nawias przy kodowaniu, na początku w mianowniku jest 2x−2
No podstawiam wartość. Wychodzi mi w mianowniku 20+ i nie wiem co to znaczy.
5 gru 16:56