matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
xzy:
Dla jakich wartości parametru m wielomian W(x)=2x
3
−(m+7)x
2
+(m
2
−2m+7)x+6 jest podzielny przez dwumian q(x)=x−m ?
5 gru 15:52
xzy:
pomoże ktoś
5 gru 16:20
Mila:
W(m)=0⇔ 2m
3
−m
2
(m+7)+m(m
2
−2m+7)+6=0 uporządkuj i rozwiąż.
5 gru 16:35