matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
sprajcik:
f(x)= sin
3
2x+sin2x
3
= jak to wyliczyc? Proszę o pomoc
5 gru 14:38
Aga1.:
Pochodna sumy = sumie pochodnych ((sin2x)
3
)'=3sin
2
2x*cos2x*2 (sin2x
3
)
'
=cos2x
3
*6x
2
5 gru 14:47