matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiążżż
^MadziaMała^:
sin(2x−π) = 1/2
5 gru 14:13
Ajtek:
π
1
sin
=
6
2
π
sin(2x−π)=sin
6
π
2x−π=
6
Dalej dasz radę?
5 gru 14:17
Ajtek:
5π
Oraz sin
, zapomniałęm o tym, rozisz analogicznie jak poprzedni mój wpis.
6
5 gru 14:18