matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Ninka:
4tg(π−2x)=0
5 gru 13:39
Ninka:
help
5 gru 13:49
camus:
Taka wskazówka tg x = 0 ⇔ x= 0 +kπ, k∊ℤ
5 gru 13:54
aniabb:
tg(π−2x) = 0 π−2x = kπ −2x = −π+kπ x=π/2 + kπ/2 k∊całkowite dlatego obojętny znak przed nim
5 gru 13:55