Pomocy .
Ruda: Miejscami zerowymi funkcji kwadratowej f sa liczby −6 oraz 1.Oblicz wartość wyrażenia
3*f(94)/f(−24).
5 gru 13:24
camus: f(x) − moja funkcja kwadratowa
f(x)=a(x−x
1)(x−x
2) − postać iloczynowa
| 3*f(94) | | 3a(94+6)(94−1) | | 3*100*93 | |
| = |
| = |
| =... |
| f(−24) | | a(−24+6)(−24−1) | | −18*(−25) | |
5 gru 13:28
Ruda: dziękuję
5 gru 13:30
AnkaEkonomia: Jak mogę obliczyć sin2 25◯ + sin2 65◯ ? Będę bardzo wdzięczna za szybką i dokładną
odpowiedź.
5 gru 13:40
ICSP: skorzystaj z tego że :
sin2 25o = cos2 65o
5 gru 13:42