sprawdzi mi to ktoś ?
Zuzia: moze mi to ktoś sprawdzic

f(x)= −(x−1)
2
f(x)= −4 (x
2+1)
f(x)= −4x
2−4

?
5 gru 13:22
camus: Mogę wiedzieć co konkretnie sprawdzic?
5 gru 13:25
Zuzia: oraz to czy dobrze ?
f(x)= −(x+2)
2+5
f(x)= −(x
2+4)+5
f(x)=−x
2−4+5
5 gru 13:25
Zuzia: zadanie jest takie :
zapisz podana funkcje w postaci ogolnej
5 gru 13:25
ala: (a+b)2=a2+2ab+b2,zatem:
(x+2)2=x2+4x+4
5 gru 13:27
ICSP: pierwsze źle drugie źle
−(x−1)2 ≠ −4(x2+1)
5 gru 13:27
ala: ...zatem:
f(x)=−(x+2)2+5
f(x)=−(x2+4x+4)+5
f(x)=−X2−4x−4+5
f(x)=−x2−4x+1
5 gru 13:30
Zuzia: f(x)= −(x+2)2+5
f(x)= −(x2+4x+4)+5
f(x)=−x2−4x−4+5
f(x)=−x2−4x+1 teraz dobrze ?
5 gru 13:31
Zuzia: tak samo czyli dobrze
5 gru 13:31
ala: no

i pierwsze tak samo
5 gru 13:35
Zuzia: a to ?
f(x)= −4(x−1)2
5 gru 13:40
ala: f(x)=−4(x2−2x+1)
f(x)=−4x2+8x−4
5 gru 13:42
ala: pierwszy przykład:
f(x)=−x2−2x−1
5 gru 13:44
ala: sorki,−x2+2x−1
5 gru 13:47
Zuzia: f(x)= −4(x−1)
2
f(x)=−4(x
2−x+1)
f(x)=−4x
2+4x−4
5 gru 13:47
Zuzia: chwila chwila bo sie juz pogubiłam.
jeszcze raz ten przykład
f(x) =−4(x−1)
2
to będzie dalej tak

f(x)= −4(x
2−2x+1)
f(x)= −4x
2+8x−4

5 gru 13:50
ala: f(x)=−4(x−1)2
f(x)=−4(x2−2*x*1+12)
f(x)=−4(x2−2x+1)
f(x)=−4x2+8x−4
5 gru 13:51
Zuzia: dzieki
5 gru 13:55
ala:
5 gru 13:58
Zuzia: 12 log2 9=
5 gru 14:16