matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Jogi:
mógłby mi ktoś pomóc w liczeniu pochodnej f(x)=ln
2
x
5 gru 12:56
camus:
1
2lnx*
x
5 gru 12:58
Franek:
1
ln
2
x = 2lnx * (lnx)' = 2lnx *
x
5 gru 12:58
Jogi:
ok dzięki tak myślałem ale nie byłem pewny
5 gru 12:59