matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ytry
gdsgsd:
32
20
8
+
=
y+20
y
3
32y+20y+400
8
=
y
2
+20y
3
8y
2
+160y=96y+60y+1200 8y
2
+4y−1200=0 /:4 2y
2
+y−300=0 Δ=2401
√
Δ
= 49
−1−49
x
1
=
= −12,5 sprzeczność
4
−1+49
x
2
=
= 12
4
4 gru 23:46
Ajtek:
Nie x
1
,x
2
tylko
y
1
, y
2
. I dlaczego pierwsze rozwiązanie jest sprzeczne
4 gru 23:50