ile wynosi x??
olo: 7
X=5
ile wynosi x
4 gru 23:38
asdf: w postaci logarytmu?
4 gru 23:39
Eta:
x= log75
4 gru 23:39
Ajtek:
Chyba inaczej się nie da...
4 gru 23:39
asdf: da się
4 gru 23:40
Ajtek:
Jak

?
4 gru 23:42
asdf:
o tak

5
xlog57 − 7
log55 = 0
4 gru 23:42
asdf: 5xlog57 − 7log75 = 0
4 gru 23:43
Ajtek:
A ja tam widzę logarytmy
4 gru 23:43
Ajtek:
I to z błędem
4 gru 23:44
asdf: Oj tam oj tam
4 gru 23:44
Ajtek:
O

już się poprawiłeś

.
4 gru 23:44
asdf: Jak coś piszę to zawsze z blendem...i nie tylko matematycznym
4 gru 23:48
Ajtek:
4 gru 23:51
olo: dobra dobra ale to postac logarytmu to wiemy ale konktetną wartość liczbową ktoś może podać
4 gru 23:55
ZKS:
Mniej niż 1.
4 gru 23:57
Ingham: x = log75 = 0.8270874753469161503037514836455686188676873601695810
4 gru 23:57
olo: a jak to obliczyć np na kalkulotorze bo wątpie że w głowie
4 gru 23:59
asdf: zalezy od kalkulatora
5 gru 00:01
asdf: ale nie rób tego, nikt od Ciebie tego nie będzie wymagał..
5 gru 00:02
olo: muszę zrobić papier log−log o podstawie 7
i musze mieś odległości
5 gru 00:03
ZKS:
Musisz mieć kalkulator naukowy i teraz to policzysz.
5 gru 00:04
olo: dzięki wielkie
spokojnej nocy
5 gru 00:12