bryły
szatynka1212: Objętość walca jest równa V, a pole jego podstawy P. Wyznacz tangens kąta nachylenia przekątnej
przekroju osiowego walca do płaszczyzny jego podstawy.
pomóżcie
4 gru 21:52
Kejt:
P=πr
2
V=P*H
P=πr
2
podstaw..
jak tego nie widzisz to powiedz, zrobię rysunek.
4 gru 21:56
szatynka1212: Dziękuje, a mogłabys zrobic rysunek?
4 gru 22:08
4 gru 22:10
Kejt:

musisz to tylko teraz przedstawić za pomocą V i P
jasne?
4 gru 22:12
Kejt: o kurde..walnęłam się..

sekundkę..
4 gru 22:12
Kejt: a nie..jednak dobrze
4 gru 22:13
szatynka1212: dziękuję Ci bardzo
4 gru 22:18
Kejt: nie ma sprawy
4 gru 22:18