matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parametr
mikael :
Witam serdecznie mam taką treść zadania Wyznacz te wartości parametru m, dla których równanie ma jedno rozwiązanie. x
2
+mx+m=0 Δ= m
2
−4m m(m−4)=0 m=0 m=4 prosze o sprawdzenie
4 gru 21:41
Maslanek:
luz blues
4 gru 21:41