o co chodzi z tym parametrem?
allleksander: Dana jest funkcja f(x)=|log2|x||. Naszkicuj wykres funkcji f a nastepnie napisz wzór funkcji
g(m), która każdej wartości parametru m przyporządkowuje liczbę rozwiązań równania f(x)=m.
Naszkicuj wykres funkci g(m).
4 gru 21:08
krystek: 1) kreślisz podana funkcję
2) rysujesz proste y=m np y=1 , y=3 i patrzysz w ilu punktach przecina wykre
3) g(m) będzie obrazującą liczbę rozwiązań czyli w ilu punktach przecina wykres dany.
4 gru 21:11
allleksander: oko! dzienkówa
4 gru 21:13
krystek: ok
4 gru 21:14