POMOCY
POMOCY!!!: 1.Liczbe 24000 podzielić na 2 części tak, aby 40% pierwszej z nich było większe od 20% drugiej
z nich o 1200.
2.Dane są dwa stopy złota. W pierwszym z nich jest 270g złota i 30g miedzi, a w drugim 400g
złota i 100g miedzi. Ile trzeba wziąć gramów każdego tych stopa aby otrzymać 400g złota próby
0,825.
Błagam pomocyy

!
25 maj 16:21
POMOCY!!!: wie ktoś jak to zrobić
25 maj 16:24
POMOCY!!!: 
......
25 maj 16:30
25 maj 16:31
POMOCY!!!: wie ktoś jak to zrobić

..
25 maj 16:38
POMOCY: ?
25 maj 16:51
tim: PierwszE:
x + y = 24 000
0,4x = 0,2y + 1 200
Rozwiąż układ równan.
25 maj 16:53
POMOCY: a jak rozwiązać 2?
25 maj 17:17
POMOCY:
25 maj 17:28
POMOCY: próbowałam rozwiązać zadanie 1 ale źle wychodzi mi wynik jak je trzeba zrobić?
25 maj 17:30
Julia: no podstaw pod x lub y odpowiednio ustawioną frazę, np z pierwszego x=24 000 − y
25 maj 17:32
POMOCY: jak zrobić 2 zadanie wie ktoś?
25 maj 17:45