układ równań z czterema niewiadomymi
malwina: Układ równań z czterema niewiadomymi.
Czy da się rozwiązać taki układ równań:
a − b = 578,926
c + d = 2551,784
5,1a − 5,5c = −10659,132
−5,1b + 5,5d = −3190
Proszę o pomoc, bardzo pilnie potrzebuję rozwiązań, a sama nie potrafię zrobić
4 gru 20:42
4 gru 20:45
Kejt:
1o
a−b=578,926
a=578,926+b
2o
c + d = 2551,784
d=2551,784−c
3o+1o:
5,1(578,926+b) − 5,5c = −10659,132
4o+2o:
−5,1b+5,5(2551,784−c)=−3190
masz teraz układ z dwiema niewiadomymi..spróbujesz?
a..jakby się coś nie zgadzało to daj znać mogłam się walnąć przy znakach..
4 gru 20:48