?
Patryk: cos720o=1
bo (wzór redukcyjny)
cos(2*360+0)=cos0=1
?
4 gru 20:07
krystek: tak
4 gru 20:08
asdf: 
tg630
o
4 gru 20:08
Patryk: to chyba idzie ogarnąć bez tych wszystkich wzorów redukcyjnych ,wystarczy sobie narysować kąt w
układzie wsp i zobaczyć
4 gru 20:10
asdf: nie idzie tego ogarnąć bez wzorów redukcyjnych, tg630o? Zależy od wykładowcy/nauczyciela. Po
to są one wprowadzane, zebys uzywal.
4 gru 20:11
Patryk: nie istnieje tg630
4 gru 20:13
asdf: a dlaczego nie istnieje?
4 gru 20:13
Patryk: bo
tg(270)=tg(360+270)=
tg(270)=tg(180+90)=tg90
4 gru 20:17
Patryk: tg(360−90)=tg(−90)
to ostatnie tak
4 gru 20:20