matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż że podane równania są równe
Jarek:
Witam, mam problem z nastpępującym zadaniem. Wykaż, że:
√
9 + 2
√
14
=
√
2
+
√
7
√
13−2
√
3−
=
√
10
−
√
3
4 gru 19:23
krystek:
(p{2)+
√
7
)
2
=2+2
√
14
+7=9+2
√
14
zastosuj
√
x
2
=IxI
4 gru 19:26