Logarytmy liceum
Angelika : Witam mam problem z 2 logarytmami których nie rozumiem
log3√9*log2√8 przy czym przy 9 pierwiastek jest 3 stopnia
oraz
log5 4*log2 5 +log2 3
Bardzo proszę o rozwiązanie i z góry dziękuję : )
4 gru 19:12
Angelika : Proszę o odpowiedz
4 gru 19:28
4 gru 19:30
Skipper:
log33√9*log2√8=log332/3*log223/2=1
4 gru 19:31
ICSP: tzn 1 oraz 2 + log
2 3
8 przeczytałem jako 2
4 gru 19:31
Skipper:
a w drugim
| log24 | |
| *log 25+log 23= ... itd−  |
| log25 | |
4 gru 19:34
Angelika : Dzięki
4 gru 19:36
Skipper: −
4 gru 19:37
asdf: | | | |
log33√9 = log31(32/3) = |
| = miliard trzysta tysiecy |
| | 1 | |
4 gru 19:53