pochodna z y=(arctgx)^x co zrobić z x
werte: Oblicz pochodną z y=(arctgx)x
ze wzorów wyprowadzam sobie
y=f(g)x
dalej
f'(g)=1/√x2+1
i teraz co z tym wykładnikiem potęgi x mam pochodną f'(g) podnieść do potęgi (x)'=1 ? czy jest
jakiś inny wzrór do tego?
4 gru 18:20
werte: ma ktoś jakąś radę?
4 gru 18:42
werte: podbijam do góry
4 gru 18:53
ICSP: skorzystaj z tego że
y = eln y i później ze wzoru na złożenie.
4 gru 18:59
werte: wierzę w dobre zamiary ale nie rozumiem zbyt co to jest albo miałem to na zajęciach w innej
formie
4 gru 19:09
ICSP: miałeś na zajęciach pochodna funkcji :
xx ?
4 gru 19:12
werte: Miałem, teraz się rozjaśniło co tam w tym woframie nagmatwali

Dzięki wielkie
4 gru 19:21