proste i okręgi...
dalia: Znajdź współrzędne punktów wspólnych:
b.) okregu x
2+(y−3)
2=27 z okręgiem (x+2)
2 +(y−3)
2=9
c)okręgu x
2+y
2=1 i paraboli y=x
2
d.) okręgu x
2+(y+2)
2=5 i paraboli y=−x
2+5.
Bardzo proszę,pilne
4 gru 18:03
Piotr:
przyrownaj funkcje i licz.
4 gru 18:05
Skipper:
rozwiązuj układy równań −
4 gru 18:05
Skipper:
d)
x2+(−x2+7)2=5
x2+x4−14x2+44=0
4 gru 18:09
dalia: b.) x=5 1/2 .

?
4 gru 18:11
Skipper:
... ale poszukaj dalej współrzędnej y−kowej i okaże się, że ...

?
4 gru 18:31