Oblicz pochodną cząstkową
krokusik: Oblicz pochodną cząstkową
(1+sin2x+siny2)2
4 gru 17:58
krokusik:
4 gru 18:12
krokusik: PILNE
4 gru 18:45
Megan: Pomogłabym, ale nie umiem tego policzyć
4 gru 19:00
KROKUS: dzięki za chęci
4 gru 19:06
Mila: tam jest sin2y czy siny2 ? ?
4 gru 21:24
krokusik: siny2
4 gru 21:27
Mila:
f(x,y)=(1+sin2x+sin(y2))2
fx=2*(1+sin2x+siny2)* 2 sinx*cosx=4sinx cosx(1+sin2x+siny2)
fy=2*(1+sin2x+siny2)*cos(y2) *2y=4ycos(y2)(1+sin2x+siny2)
ale wydaje mi się , że tam inaczej treśc zapisana
Jeśli inna odpowiedź, to trzeba zrobić dla sin2y
wg mnie to tak:
f(x,y)=(1+sin2x+sin2y)2
fx będzie taka sama
fy=2(1+sin2x+sin2y)*2siny *cosy=4siny cosy(1+sin2x+sin2y)
4 gru 21:39
krokusik: dziękuję
4 gru 21:41
Mila:
4 gru 22:07