matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rachunek prawdopodobieństwa
marcin:
Z tali 32 kart losujemy jednocześnie 6. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń : A− wylosowano 2 asy B− wylosowano 4 karty czerwone C− wylosowano 3 piki i 2 kiery
4 gru 17:45
Aga1.:
32
6
IΩI=
=
4
2
28
4
IAI=
*
=
IAI
P(A)=
=
IΩI
16
4
16
2
IBI=
*
=
8
3
8
2
16
1
ICI=
*
*
=
4 gru 17:56
marcin:
dziękuję.
4 gru 18:03