matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje Liniowe
Kabani:
2
Funkcja liniowa , która ma to samo miejsce zerowe co funkcja f(x)=−
x+4
3
2
A g(x)=
x+8
3
2x−12
B g(x)=
5
7
C g(x)=14−
x
2
3
D g(x)=
−12
2
4 gru 17:35
Aga1.:
Oblicz miejsce zerowe funkcji f(x)
2
−
x+4=0
3
4 gru 17:40
Kabani:
Niestety z funkcji jestem zielony
4 gru 17:44
Kabani:
−
2
3
x = −4 /−
2
3
4 gru 17:46