Co zrobić gdy w założeniu, w zadaniu o logarytmach, delta wychodzi mniejsza 0
Kasia: Co zrobić gdy w założeniu, w zadaniu o logarytmach, delta wychodzi mniejsza 0
4 gru 16:58
Aga1.: Napisz treść zadania.
4 gru 17:02
ICSP:
4 gru 17:02
Ajtek:
Jeżeli Δ<0, to zadanie nie ma rozwiązania.
Ale napisz treść jak prosi
Aga1. 
.
4 gru 17:03
Kasia: Rozwiąż nierówność logspan style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">12(5+4x−x2)>−3 i tutaj w założeniu wychodzi mi, że −4>0
4 gru 17:04
Kasia: log1{2}(5+4x−x2)>−3
4 gru 17:05
Kasia: tam ma być 1/2
4 gru 17:05
ICSP: log1/2 (−x2 + 4x + 5 ) > −3 ?
4 gru 17:06
Ajtek:
Δ=36
4 gru 17:07
Aga1.: −x2+4x+5>0
Δ=16−4*(−1)*5=36
4 gru 17:07
Kasia: czyli wychodzi 16−20>0 to jest −4> 0 skąd 36?
4 gru 17:11
Aga1.: −*−=+
4 gru 17:12
Kasia: kk thx
4 gru 17:14