matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
ewa:
Dwa boki trójkąta maja długości 6 i 3
√
2
a pole tego trójkąta wynosi 9. Jaka miarę może mieć zawarty kąt między tymi bokami?
4 gru 16:30
Mila:
1
6*3
√
2
*sinα=9
2
1
√
2
sinα=
=
√
2
2
π
π
α=
lub α=π−
4
4
4 gru 16:40