TRYGONOMETRIA!
KASIA.: 2sin3x − 3sinx*cosx = 0
4 gru 16:14
ICSP: sinx przed nawias i przyrównuj każdy do 0
4 gru 16:15
KASIA.: | | 1 | |
wychodzi mi sinx = 0, cosx = |
| i cosx = −2 |
| | 2 | |
4 gru 16:17
Artur_z_miasta_Neptuna:
a to miało byc ostatnie zadanie
4 gru 16:17
ICSP: dobrze. Teraz tylko dać odp.
4 gru 16:19
KASIA.: | | π | |
x = kπ lub x = |
| + 2kπ i tą dwójkę jak zapisać? |
| | 3 | |
4 gru 16:20
ICSP: | | 1 | |
gubisz jedno rozwiązanie z cosx = |
| |
| | 2 | |
cosx = −2 jest sprzeczne
4 gru 16:21