logarytmy
nusia: Prosze jak to zrobić 25{log52
ma być 5 niżej log a 2 na równi z log niewiemjakto napisać
4 gru 16:13
nusia: 25log52
4 gru 16:14
nusia: tylko 5 ma być niżej
4 gru 16:14
Ajtek:
25
log52
4 gru 16:15
ICSP: 25log5 2 = 4
4 gru 16:15
Ajtek:
Wzorki:
alogab=b
n*logbb=logabn
oraz 25=52
4 gru 16:16
4 gru 16:16
Ajtek:
Błąd się wkradł w drugim wzorku

Tak powinno być: n*log
ab=log
ab
n
Cześć
Artur 
.
4 gru 16:19
nusia: nie rozumem nic z tego może ktoś mi to rozwiązać odpowiedzi są a)2 b)4 c)5 d)7 potrzebuję całe
rozwiązanie wiem tylko że wynik ma być 4
4 gru 16:21
nusia: tylko jak obliczyć aby wyszło to 4
4 gru 16:21
Artur_z_miasta_Neptuna:
nikt Ci nie rozwiąże −−− siadaj do wzorów i sie ucz
4 gru 16:22
4 gru 16:22
Ajtek:
25log52=52*log52=5log522=5log54=...
4 gru 16:23
Ajtek:
Za późno
4 gru 16:23