matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
TRYGONOMETRIA!
KASIA.:
2tgx + 3ctgx + 5 = 0
4 gru 16:13
Artur_z_miasta_Neptuna:
1
ctgx =
tgx
niech w = tgx rozwiąż równanie
3
2w +
+ 5 = 0
w
4 gru 16:17
KASIA.:
1
tu mi wychodzi tgx = −1
lub tgx = −2 i nie wiem jak to dalej rozpisać
2
4 gru 16:21