matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
TRYGONOMETRIA!
KASIA.:
1
3tg
2
x −
= 5
cos
2
x
4 gru 16:12
ICSP:
Założenia do dziedziny wypiszesz już sobie sama
3sin
2
x
1
−
= 5
cos
2
x
cos
2
x
3sin
2
x − 1
= 5
cos
2
x
3sin
2
x − 1 = 5cos
2
x 3sin
2
x − 1 − 5 + 5sin
2
x = 0 8sin
2
x = 6
3
sin
2
x =
4
√
3
sinx = ±
2
4 gru 16:14
Artur_z_miasta_Neptuna:
sin
2
x
tg
2
x =
cos
2
x
skorzystaj z tego ... pamiętaj też o jedynce trygonometrycznej (później)
4 gru 16:15