matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
aaa:
mogła bym jeszcze prosic o rwozwiązanie jednego zadania:
http://img.liczniki.org/20121204/Bez_nazwy_1_kopia-1354632743.png
z góry dziękuję
4 gru 15:52
Artur_z_miasta_Neptuna:
znowu
może od razu całą książkę
sin
3
x + 3cos
3
x
sin
3
x
cos
3
x
cosx
=
+ 3
= sin
2
x + 3cos
2
x*
=
sinx
sinx
sinx
sinx
1
3
= sin
2
x + 3cos
2
x*ctgx = sin
2
x + 3cos
2
x*
= sin
2
x +
cos
2
x =
tgx
2
sin
2
x + cos
2
x + 0.5cos
2
x = 1 + 0.5cos
2
x
4 gru 15:56
aaa:
nie...to już było ostatnie
dziękuję
4 gru 15:58