Granice ciągów-proszę o pomoc
Karolina: 1)limx \to \infty (\frac{1}{\sqrt{n2+1}}+ \frac{1}{\sqrt{n2+2}}+ ... +
\frac{1}{\sqrt{n2+n}})
2)limx \to \infty (\frac{1}{\sqrt[3]{8n3+2}}+
\frac{2}{\sqrt[3]{8n3+3}}+...+\frac{2}{\sqrt[3]{8n3+n+1}})
3)limx \to \infty \sqrt[n]{1+\frac{1}{2}+\frac{1}{3}+...+\frac{1}{n}}
4 gru 13:49
Artur_z_miasta_Neptuna:
Karolino ... to forum nie czyta 'latexa'
| 1 | | 1 | | 1 | |
| + |
| + ... + |
| |
| √n2+1 | | √n2+2 | | √n2+n | |
z tw. o 3 ciągach najlepiej
4 gru 14:10
Krzysiek: Artur, bez [tex][/tex] i tak by nie wczytało
4 gru 14:18