matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dwusieczna kąta
Wiki:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu następującego zadania. Z góry dziękuję. W trójkącie ABC dwusieczna kąta ACB przecina bok AB w punkcie D. Oblicz długość odcinka AD, mając dane AB=20, BC=12, CA=18.
4 gru 11:37