.
stereometria: Potrzebuje pomocy. Mam problem z komputerem i nie moge dodac komentarza do
wlasnego posta wiec wklejam jeszcze raz.
Szklanke ktorej wnetrze ma ksztalt walca o srednicy podstawy 8 cm i wysokosci 10 napełmiomo
wodą po czym naczynie przechylono pod kątem 45 stopni. Ile procent wody zostało w szklance?
4 gru 00:01
MQ:

V = objętość szklanki −− chyba umiesz policzyć −− to objętość walca o promieniu podstawy 4 cm i
wysokości 10 cm
V
wyl −− to co się wylało −− to połowa objętości walca o promieniu podstawy 4 cm (bo połowa
średnicy) i wysokości 8 cm, bo nachylono pod kątem 45
o
Ile procent zostało w szklance?
4 gru 00:12
Mila:

α=45 ; r=4
szklanki w domu masz, zrób eksperyment.
4 gru 00:25
Eta:
4 gru 00:42
MQ: Eta jesteś geniuszem
4 gru 00:49
Eta:
4 gru 01:07
tfhfhgf:

δ∑
14 paź 15:31
sssda: αβγ
11 mar 18:21