...
Majka: proszę pomóżcie
3 gru 23:31
Maja: Proszę
3 gru 23:39
3 gru 23:49
3 gru 23:53
ICSP: | | 4e2x x − 2e2x | | 2e2x(2x − 1) | |
= |
| = |
| |
| | x2 | | x2 | |
3 gru 23:55
Maja: a czy to co podałam to dobrze policzyłam bo to miała być pochodna e2xlnx
3 gru 23:59
ICSP: | | e2x | | 1 | |
(e2xlnx)' = 2e2xlnx + |
| = e2x(2lnx + |
| ) |
| | x | | x | |
4 gru 00:01
poomooocyy: | | e2x | |
(e2xlnx) ' = (e2x)' * lnx + e2x * (lnx)' = 2e2xlnx + |
| |
| | x | |
4 gru 00:02
Maja: Nie rozumiem, dlaczego tak?
4 gru 00:03
Maja: ahaaa to jako mnożenie
4 gru 00:03
ICSP: masz iloczyn dwóch funkcji

(f*g)' = f'*g + f*g'
4 gru 00:04