pomocy prosze :(
Mateusz 35@:
Przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym
o boku 6cm. Oblicz pole powierzchni i objętość stożka.
3 gru 23:03
Mateusz 35@: proszę pomóżcie mi
3 gru 23:12
Mila: r=3
| | 6√3 | |
H= |
| =3√3 i wzory podstawowe |
| | 2 | |
4 gru 16:10
Mateusz 35@: lecz nadal mi to nic nie mówi

proszę pomóżcie mi to zrobić i potłumaczcie
4 gru 23:02
Mateusz 35@: :(
4 gru 23:34
Mila:

ΔABC jest równoboczny
AB=BC=AC=6 i tworząca
l=6
r=3
| | 6√3 | |
h= |
| =3√3wzór na wyskość Δ równobocznego |
| | 2 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
V= |
| πr2H= |
| *π*32*3√3= |
| π*9*3√3 |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
5 gru 00:06
Mila: V=9π√3cm3
PC=πr2+π*r*l=π*32+π*3*6 dokończ
5 gru 00:08
Mateusz 35@: o to już czarna magia jest dla mnie
7 gru 16:03
Mila: Mateusz:
32=3*3=9
kolejność działań znasz , dokończ, z gotowca nie będziesz miał korzyści.
7 gru 16:05
Mateusz 35@: nie wiem czy dobrze dokończyłem

Pc=3
2+3*6=3
2+3*6
Pc=9+18=9+18
Pc=27
czy to jest dobrze dokończone
10 gru 13:56
Mila: Opuściłeś π w obliczeniach.
Pc=27π cm2
10 gru 14:03
Mateusz 35@: kto mi to sprawdzi

10 gru 14:03
Mateusz 35@: czyli to ma być tak jak we wzorze
10 gru 14:04
Mateusz 35@: 
dziekuje za to ze mi pomagasz i pozdrawiam serdecznie
10 gru 14:05
Mila: 
wytrwałości życzę.
10 gru 14:10
Mateusz 35@: a ja Tobie dużo zdrówka
10 gru 14:29