matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
analiza
Mario:
oblicz pochodną f(x)=
3
√
2lnx+e
x
3 gru 22:55
think:
1
f'(x) = [(2lnx + e
x
)
1/3
]' =
(2lnx + e
x
)
−2/3
*[(2lnx + e
x
)]' = ....
3
4 gru 10:23