funkcja kwadratowa
Gosia: Szkicując wykresy odpowiednich funkcji rozwiąż nierówność
|x
2−5| > 4
potrzebuje waszej pomocy

co mam tutaj po kolei robic ?
można prosic o prawidłowy rysunek ?
3 gru 22:18
Gosia: 
3 gru 22:52
ICSP: f(x) > g(x) gdzie :
f(x) = |x2 − 5| oraz
g(x) = 4
3 gru 22:59
MQ: 1. Narysuj wykres y=x2−5
2. To co się znajdzie pod osią OX odbij do góry −− dostaniesz coś na kształt litery W.
3. Narysuj poziomą linię y=4
Rozwiązaniem są wszystkie x dla których wykres leży nad tą linią
3 gru 23:00
Gosia:

czyli: mniej więcej tak nęzie wyglądał ?
3 gru 23:12
Gosia: tam po lewej stronie jest − √5
3 gru 23:12
Gosia: jakie będą tutaj rozwiązania
3 gru 23:13
bożena: A{X∊R:(1≤X≤2)}
3 gru 23:23
Mila:

Ix
2−5|>4
x
w=0
y
w=|−5|
Interesuje Cię dla jakich argumentów wykres paraboli leży na prosta y=4
⇔x<−3 lub x∊(−1;1) lub x>3
3 gru 23:28
MQ: Źle linia y=4
y=4 to linia pozioma na wysokości 4.
3 gru 23:29
MQ: Oczywiście to było do Gosia 23:12.
3 gru 23:30
MQ: BTW Mila −− jak ty to robisz, że Ci wychodzą takie ładne rysunki?
3 gru 23:32
Gosia: Dzięki Mila za rysunek

! jeszcze nie rozumiem odp. dlaczego nie może być
x∊(−3;−1)U(1;3)
3 gru 23:38
Gosia: już wiem wszystko ok
3 gru 23:39
Mila: MQ: korzystam z opcji "rysuję". Pozdrawiam
3 gru 23:41
MQ: Ja też (

) korzystam z opcji "rysuję", a efekty są gorsze
3 gru 23:52