Oblicz wartość wyrażenia (logarytmy)
paulinovva: Zad 1. Oblicz
log √128 + log 321/2 <−−−−−− to jest logarytm z 32 do potęgi jednej drugiej
___________________
log 2√2
2. Wiedząc, że log12=a i log2=b, oblicz log90.
3. Wykaż, że log2 2 + log2 5 + log 4 * log 5 = 1
Przepraszam za ten chaotyczny zapis i bardzo proszę o rozwiązanie tych zadań.
3 gru 21:38
paulinovva: Jeszcze coś do zad 1.
log
√128 + log 32
1/2 <−−−−−− to jest logarytm z 32 do potęgi jednej drugiej
___________________
log (2
√2) <−− w nawiasie

Bardzo proszę, nie umiem zrobić tych zadań, nie ogarniam logarytmów : (
3 gru 21:53
paulinovva: już nieważne, proszę o usunięcie
3 gru 22:21