funkcja
basia: Naszkicuj wykres funkcji f, a potem odczytaj z niego liczbę rozwiązań równania f(x)=m w
zależności od parametru m:
f(x)= 2(x−1)2 dla x≤2
i
f(x)=−x+4 dla x>2
3 gru 21:36
MQ: W czym problem?
Nie umiesz szkicować, czy nie wiesz jak zabrać się do drugiej części?
3 gru 21:41
basia: mam problem z drugą cześcią
3 gru 21:43
MQ: Rysujesz sobie takie poziome linie y=m i patrzysz dla jakich m masz z wykresem 0 punktów
wspólnych, 1 punkt wspólny itd.
To jest właśnie liczba rozwiązań.
3 gru 21:53