co nalezalo dowiesc
karmazynowy msciciel: Wykaż, że jeśli x2+y2=3 i x−y=−2 to xy = 1/2
poziom 1 liceum
proszę o pomoc, mam na jutro
3 gru 20:50
ICSP: | | 1 | |
(x−y) = 2 ⇒ x2 − 2xy + y2 = 4 ⇒ −2xy + 3 = 4 ⇒ xy = |
| |
| | 2 | |
c.n.u.
3 gru 20:51
3 gru 20:54
Eta:
3 gru 20:55
karmazynowy msciciel: o tak, przepraszam
3 gru 20:55
Eta:
ICSP podał Ci dowód , tylko zapomniał o znaku " −"
3 gru 20:57
ICSP: nawet nie umiem od 4 odjąć 3

I ja chce zdać kolokwium z analizy
3 gru 20:57
karmazynowy msciciel: dziękuje bardzo
3 gru 20:58
MQ: Na kolokwium z analizy będą cię pytać jak się całkuje po łańcuchach, a nie ile jest 4−3, więc
nie histeryzuj.
3 gru 20:59
Eta:
3 gru 21:02
karmazynowy msciciel: świetnie, jeszcze raz dziękuję.
3 gru 21:02
ICSP: akurat to mam z pochodnych
3 gru 21:02