Logarytmy z parametrem
Olislawiec: Wyznacz paramter m tak, aby wykres funkcji y=xlog49m−3 ,
był prostopadły do wykresu funkcji y=2x+7
3 gru 19:58
Olislawiec:
3 gru 20:00
krystek: log49m*2=−1 i licz
3 gru 20:00
Olislawiec: Co Ty opowiadasz bambusie za durnoty
3 gru 20:01
Mati_gg9225535: czyli log
49m to twoj wspolczynnik kierunkowy a pierwszej prostej nazwijmy ją k
wspolczynnik kierunkowy drugiej prostej, np. l wynosi a=2
| | 1 | |
zeby byly prostopadle to a2= − |
| czyli |
| | a1 | |
| | 1 | |
dla pierwszej prostej wspolczynnik kierunkowy wynosi − |
| |
| | 2 | |
zatem oblicz:
| | 1 | |
log49m = − |
| + załozenia dot. logarytmow czyli m>0 |
| | 2 | |
3 gru 20:01
Mati_gg9225535: Olislawiec nie licz na dalszą pomoc

pozdrawiam
3 gru 20:02
krystek: Bambus pójdzie do szkoły i Olislawieca nauczy ale ...KULTURY.
3 gru 20:03
krystek: @Mati dziękuję!
3 gru 20:04
Olislawiec: TAŚ TAŚ ♥
3 gru 20:04
Osama i binladen : Noi w pizdu wylądował
3 gru 21:06
TWÓJ TATO NAUCZY CIĘ KULTURY : Olislawiec jebni głową o
3 gru 21:11