Wyznacz z wielomianów.
PILNEE: Wyznacz a i b dla których wielomiany P(x) = (x2 + 3)2 i W(x)= x4 + (a−3)x3 + bx + 9 są
równe.
3 gru 18:33
Mati_gg9225535: sporawdz P(X) do postaci mx4 + nx3 + px2 + qx + r gdzie m,n,p,q,r to zwykle wspolczynniki
i zeby byly rowne to kazdy wspolczynnik musi byc rowny
3 gru 18:35
Mati_gg9225535: wspolczynnik z wielomianu P(x) = wspolczynnik z wielomianu W(x)
3 gru 18:36
Ajtek:
Wielomian W(x) jest przepisany z błędem.
3 gru 18:37
PILNEE: Wyznacz a i b dla których wielomiany P(x) = (x2 + 3)2 i W(x)= x4 + (a−3)x3 + bx2 + 9 są równe.
3 gru 18:33
3 gru 18:38
Ajtek:
Teraz zrób to, co napisał Mati...
3 gru 18:40
PILNEE: próbuje, ale coś mi nie wychodzi ..
3 gru 18:43