Układ równań
Karola: Rozwiąż układ równań metodą przeciwnych współczynników
3x−2y=−3
−2x+y=−2
3 gru 18:25
Kejt: pomnóż drugie równanie przez 2 i odejmij stronami.
3 gru 18:26
Mati_gg9225535: jak drugie pomnozy przez dwa to raczej powinna to dodac stronami c:
3 gru 18:28
Kejt: faktycznie

mój osobisty Anioł Stróż
3 gru 18:29
Karola: mogę kogoś z was poprosic o rozpisanie tego bo dawno tego nie pamiętam jak to sie rozwiązywało
3 gru 18:35
Karola: mogę kogoś z was poprosic o rozpisanie tego bo dawno tego nie pamiętam jak to sie rozwiązywało
3 gru 18:35
Kejt: przykładowo:
x+y=3
2x−y=5
dodaję równania i mam:
(x+y)+(2x−y)=3+5
x+y+2x−y=8
3x=8
itd..
próbuj sama..rozumiesz?
3 gru 18:38
Karola: dobra dzięki wielkie już wiem o co chodzi
3 gru 18:40