Oblicz układ równań
:): Rozwiąż układ równań:
To co jest u góry:
2a+2b=16
I to drugie:
√33=ab
3 gru 17:45
Kejt:
2a+2b=16
a+b=8
√3b=3a
a+b=8
podstaw i licz.
3 gru 17:50
:): Wychodzi mi
√3b+3b=24
Nie wiem co dalej z tym zrobic
3 gru 17:55
Kejt: może b przed nawias?
3 gru 17:56
:): I co dalej do czego to przyrównać?
3 gru 17:57
Kejt:
b(
√3+3)=24 //:(
√3+3)
b=...
3 gru 18:04
:): Sorry, że dalej nie kumam, ale nie wiem co zrobić z
24:(√4+3)
Jak to podzielić?
3 gru 18:08
Kejt: nie podzielisz tego..zostawiasz w postaci ułamka, tylko usuwasz niewymierność..i wtedy możliwe,
że się coś poskraca.
3 gru 18:09
:): Dzięki za pomoc.
3 gru 18:17
Kejt: nie ma sprawy
3 gru 18:19
alalala: pochodna fukcji:
f(x)= √x+√x
3 gru 18:21